Zelf wespen bestrijden

Wespen kunnen erg vervelend zijn, maar hoe kom je er nu vanaf?

Kun je zelf wespen bestrijden?

Het verwijderen van wespen is een lastige klus. In theorie klinkt het niet zo heel erg ingewikkeld: zorg voor een bestrijdingsmiddel en breng het aan in het wespennest. Wacht een paar uur, en klaar. Weg wespen.

In de praktijk gaat het echter niet zo. In de praktijk komen de wespen achter je aan en beginnen ze massaal te steken. Naar binnen vluchten is geen optie omdat de wespen dan al op je zitten en dus mee naar binnen komen. Ze zijn lastig dood te slaan en als je niet al allergisch voor de steken bent kun je na zo een twintig steken ook al komen te overlijden.

Je kunt de wespen in principe zelf verwijderen. Zorg er dan alleen heel goed voor dat je compleet, van top tot teen ingepakt bent. Zorg dat een wesp op geen enkele manier in je kleding kan komen. Wanneer een wesp dit doet en je goed ingepakt bent, kan hij er nauwelijks nog uit komen, met als gevolg dat hij je blijft bijten en steken, ook onder je kleren. In tegenstelling tot een bij gaat een wesp immers niet dood na gestoken te hebben. Het is daarom veel verstandiger om een ongediertebestrijder in te huren en deze de wespen te laten verwijderen. Je betaalt hier wel voor, maar je bent dan gegarandeerd zonder problemen van de wespen af.

Wat kost het om wespen te laten verwijderen?

Je kunt een wespennest laten verwijderen vanaf zo een €50 euro per nest. De kosten daarvan vallen dus zeker nog wel mee en je bent vervolgens gegarandeerd van de wespen af zonder zelf moeite te moeten doen. Om de laagste prijs uit te vinden kun je bij diverse ongediertebestrijders in de regio een prijsopgave opvragen.

De bestrijder zal op eenzelfde wijze de wespen verwijderen als wanneer je dit zelf zou doen. Hij heeft echter geschikte pakken en apparatuur om dit op een doeltreffende en veilige wijze te kunnen doen. Op die manier zullen de wespen snel verwijderd worden zonder dat je kans loopt om gestoken te worden. Daarom is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om in contact te komen met lokale bedrijven. En kun je door het aanbod te vergelijken besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina offertes.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Wespen bestrijden
> Kosten
> Wespen bestrijden poeder
> Wespen verjagen
> Wespennest
> Wespennest verwijderen
> Gevaren wespennest
> Advies