Wespenoverlast

Op een zomerse dag is het heerlijk om met een hapje en een drankje buiten te zitten. Aan een tuintafel klets je bijvoorbeeld onder het genot van toastjes en een wijntje bij met familie en vrienden. Al het lekkers op tafel trekt echter ook ongewenste insecten aan. Bij warme temperaturen kun je last krijgen van grote aantallen wespen op zoek naar voedsel en water. Deze insecten zorgen ervoor dat buiten zitten opeens een stuk minder ontspannend is. Wat kun je doen tegen wespenoverlast?

Wespenoverlast in de zomer

Wespen zorgen bij zomerse temperaturen voor irritatie en soms zelfs angst. De insecten kunnen namelijk behoorlijk agressief worden als je naar ze slaat. Een wespensteek kan vrij pijnlijk zijn. Bedenk echter wel dat wespen pas steken wanneer zij zich bedreigd voelen. Het is dan ook verstandig om niet in paniek te raken wanneer er een wesp rondvliegt. Het slaan van een wesp verergert juist de situatie. In dat geval scheidt een wesp namelijk een stof uit waardoor nog meer soortgenoten worden aangetrokken.

1. Vermijd zoetigheden op tafel

Overlast is vrij simpel te voorkomen met een aantal maatregelen. Vermijd bijvoorbeeld teveel zoetigheid op tafel. Soms is het beter om een glas ranja bijvoorbeeld binnen te drinken. Ook fruit trekt allerlei insecten aan. Als je toch buiten wilt eten, is het verstandig om de maaltijd goed af te dekken. Denk bijvoorbeeld aan een gaaskapje over het eten.

2. Creëer een wespenval

Een andere veelgebruikte tactiek tegen wespenoverlast is de zogeheten wespenval. Hiermee lok je de wespen naar een ander gedeelte van jouw tuin. Om de wespen om de tuin te leiden dien je een 1.5 liter plasticfles doormidden te knippen. Vervolgens zet je de schenktuit ondersteboven en vult deze met een stroperige vloeistof. De wespen blijven vervolgens in de fles vastzitten. Vergeet echter niet dat deze wespenval enorm veel ongedierte aantrekt. Deze zul je later ook weer moeten opruimen dus.

3. Bestrijder inhuren

Als je een wespennest wilt laten bestrijden, kost dat circa €50 euro per nest. Uiteraard verschilt dat tarief per bestrijder en de regio waar je woont. Je betaalt dan wel wat, maar weet zeker dat de wespen veilig worden verwijderd en je zelf niet gestoken wordt. Het is daarom zeer aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan met een wespennest.

Schakel daarom een ongediertebestrijder in. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met bedrijven uit de regio. Het aanbod kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je dus besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook:

> Wespenbestrijder
> Kosten
> Poeder
> Wespen verjagen
> Wespennest
> Wespennest verwijderen
> Zelf wespen bestrijden
> Gevaren wespennest
> Wat je niet moet doen!
> Offertes