Wespennest

Wespen zijn bijna altijd ongewenst. In tegenstelling tot bijen hebben ze niet echt een even groot nut (anders dan het ontmantelen van vliegjes) waardoor ze onmisbaar zijn. Bovendien kunnen ze behoorlijk vervelend zijn als we lekker buiten willen zitten en kunnen de steken bovendien gevaarlijk zijn omdat sommige mensen allergisch zijn.

Wat zijn de gevaren van wespennesten?

Ook als je niet allergisch bent kunnen wespensteken dodelijk zijn. Als je door één wesp wordt gestoken zal dat nog wel meevallen, maar als een wespennest vlak naast een huis aanwezig is en je deze probeert te verwijderen, kan het zijn dat de wespen je massaal aanvallen en je daardoor meerdere keren gestoken wordt. Je doet er dan dus goed aan om de wespen te laten verwijderen of zelf de wespen te verwijderen.

Hoe kom je van een wespennest af?

Een wespennest kun je in principe zelf verwijderen. Je loopt echter de kans om gestoken te worden. Je kunt dat proberen te voorkomen door jezelf zo goed mogelijk in te pakken, maar houd er dan wel rekening mee dat wespen zelfs door de kleinste gaten en kieren kunnen klimmen. Om op safe te spelen zou je er daarom voor kunnen kiezen om het nest door een expert te laten verwijderen. Je betaalt dan ongeveer €50 euro en bent dan gegarandeerd van al het gedoe af.

Wespen verwijderen? Wat kost dat?

Als je een wespennest wilt laten bestrijden, kost dat circa €50 euro per nest. Uiteraard verschilt dat tarief per bestrijder en de regio waar je woont. Je betaalt dan wel wat, maar weet zeker dat de wespen veilig worden verwijderd en je zelf niet gestoken wordt. Het is daarom zeer aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan met een wespennest.

Schakel daarom een ongediertebestrijder in. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met bedrijven uit de regio. Het aanbod kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je dus besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook:

> Wespen bestrijden
> Kosten
> Poeder
> Wespen verjagen
> Wespennest
> Zelf bestrijden
> Gevaren wespennest
> Advies