Wespennest verwijderen

We hebben waarschijnlijk allemaal wel een hekel aan wespen. Ze kunnen niet alleen hinderlijk zijn als je in de tuin wil genieten van het mooie weer, maar kunnen ze bovenal erg gevaarlijk zijn. Zeker als een nest dicht bij een huis aanwezig is.

Wat zijn de gevaren van wespennesten?

Wespen kunnen niet alleen heel vervelend steken, maar ook gevaarlijk zijn. Zelfs als je niet allergisch bent kun je heel veel last hebben van wespensteken, vooral als er meerdere tegelijk hebben gestoken. Er zijn zelfs mensen die na zo een twintig steken zijn overleden. Als een wespennest dus dicht bij je huis is gevestigd, doe je er goed aan om deze te laten verwijderen of in sommige gevallen zelf te verwijderen.

Hoe kom je van een wespennest af?

Je kunt zelf een wespennest verwijderen. Het risico om gestoken te worden is echter erg groot. Wespen zijn kleine dieren en zelfs als je goed ingepakt bent kunnen ze soms nog door kleine kieren of gaten in je kleding binnenkomen. Wanneer ze daar eenmaal aanwezig zijn, krijg je ze niet snel weg en kunnen ze dus blijven steken. Wespen gaan niet dood na gestoken te hebben, dus is er voor hen geen reden om niet te steken als zij zich bedreigt voelen.

Je kunt een wespennest dus het beste laten verwijderen door een specialist. Je betaalt een bedrag, vaak rond de €50 euro en bent hiermee gegarandeerd vrij van wespen. Je loopt dan zelf geen enkel risico en de specialist weet prima wat hij doet en zal hij dus er zorg voor dragen dat de wespen op een veilige en effectieve manier worden verwijderd. Mocht je toch zelf de wespen willen verwijderen, schaf dan wespenpoeder aan. Dit breng je, bij voorkeur ’s avonds, aan bij het wespennest. De wespen eten het op en zullen sterven. Maar, zoals gezegd, zorg dat je heel goed bent ingepakt!

Wespen verwijderen? Wat kost dat?

Als je een wespennest wilt laten bestrijden, kost dat circa €50 euro per nest. Uiteraard verschilt dat tarief per bestrijder en de regio waar je woont. Je betaalt dan wel wat, maar weet zeker dat de wespen veilig worden verwijderd en je zelf niet gestoken wordt. Het is daarom zeer aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan met een wespennest.

Schakel daarom een ongediertebestrijder in. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met bedrijven uit de regio. Het aanbod kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je dus besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook:

> Wespen bestrijden
> Wespen bestrijden kosten
> Wespen bestrijden poeder
> Wespen verjagen
> Wespennest
> Zelf wespen bestrijden
> Gevaren wespennest
> Vrijblijvend advies