Wespen verjagen

Wanneer je last hebt van wespen en er geen nest in de buurt is, kun je diverse maatregelen treffen om de wespen weg te jagen.

Hoe kun je wespen verjagen?

Er zijn tal van manieren op internet te vinden over hoe je wespen op de meest effectieve manier weg kunt krijgen. We zullen 3 methoden opsommen.

De meest gebruikte manier is 1) om wespen met azijn weg te jagen. Wespen hebben een heel goede neus en zullen de geur van azijn al snel oppikken. Verwarmd azijn geeft een nog beter resultaat! Ook schijnt het beter te helpen als je wat citroen door het azijn mengt.

Een andere manier is door 2) kruidnagel te gebruiken. Kruidnagel geeft ook een sterke geur af, een geur waar wespen totaal niet van houden. Nog een optie is om koffie aan te steken en te laten smeulen. Wespen hebben een hekel aan de koffiegeur en zullen dus ook niet snel in de buurt komen. Zorg wel dat de koffie blijft smeulen om het effect vast te houden, en let met droog weer vooral goed op dat er verder niks in de brand vliegt.

Behalve met geur zijn wespen soms ook met geluid te verjagen. Denk hierbij aan 3) ultrasone geluiden die met een apparaat dat enkele tientjes kost op te wekken zijn. De werking is niet geheel duidelijk; sommigen verklaren dat het uitermate goed werkt, terwijl anderen beweren dat ze er niks van merken. In ieder geval zou je het kunnen proberen. Het idee is dat mensen de hoge geluiden niet horen, maar wespen ze wel horen en er een hekel aan hebben. Proberen kan natuurlijk geen kwaad.

Hoe kom je van een wespennest af?

Als het verjagen van wespen niet helpt en er duidelijk een wespennest in de buurt is, doe je er goed aan om deze te verwijderen of te laten verwijderen. Je kunt dit zelf doen door wespenpoeder aan te schaffen en dit ’s avonds bij het nest aan te brengen. Mocht je liever veilig bezig zijn, dan kun je er voor kiezen om het verwijderen van de nesten uit te besteden aan een ongediertebestrijder. Je betaalt hiervoor circa €50 euro en bent dan gegarandeerd van de wespen af. Vraag gratis offertes op bij lokale ongediertebestrijders.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Wespen bestrijden
> Kosten
> Wespenpoeder
> Wespennest
> Wespennest
> Zelf bestrijden
> Gevaren
> Ongediertebestrijder inschakelen