Veldwesp

De veldwesp kom je vaak tegen in Nederland. In tegenstelling tot de limonadewespen heeft dit insect het echter niet op allerlei zoetigheden voorzien. Het geeft liever de voorkeur aan andere insecten als lekkernij. De veldwesp helpt dus graag mee om allerlei ongedierte in de tuin te bestrijden.

Anders dan andere wespen

De wespenfamilie bestaat uit verschillende soorten. De ongeveer 18 mm grote veldwesp is interessant, omdat het anders is dan de rest. Zo heeft het een zwart-gele kleur met oranje voelsprieten. Geen enkele andere wesp heeft deze kleur. Daarnaast heeft de veldwesp een slanker lijf dan zijn soortgenoten. Bovendien zijn de mannetjes gemakkelijk te onderscheiden van de vrouwen. Mannetjes veldwespen hebben namelijk groene ogen, en vrouwen zwarte.

Bijzondere locaties voor het nest

Ook het nest maakt een veldwesp een bijzonder exemplaar. Deze is namelijk niet beschut, waardoor je de insecten goed kunt bekijken. Bovendien hebben veldwespen er een handje van om de meest bijzondere plaatsen voor hun nesten te kiezen. In het verleden heeft men bijvoorbeeld veldwespen aangetroffen onder auto’s en containers. Een wellicht iets minder interessante plek is jouw eigen huis. Daar verblijven ze het liefst op beschutte plekjes. De veldwesp is een verademing wanneer je graag van allerlei ongedierte af wilt. Ze eten namelijk dolgraag allerlei soorten insecten.

Toename van de veldwesp over de wereld

Oorspronkelijk is de veldwesp ontstaan in Europa, vanwaar het zich over de rest van de wereld verspreidde. Daar waren ze soms iets minder blij met de insectenliefhebberij van deze wesp. Zo verorbert de veldwesp tot ongenoegen sommige natuurliefhebbers ook graag allerlei zeldzame vlinders. Voorlopig zijn we echter nog lang niet van de veldwespen af. Terwijl uit onderzoek is gebleken dat sommige wespensoorten uitsterven, neemt het aantal veldwespen juist toe. Dit heeft onder andere te maken met klimaatveranderingen. Door de toenemende warmte zijn de veldwespen steeds vaker in Noord-Europa te vinden.

Wespen verwijderen? Wat kost het?

Als je een wespennest wil laten bestrijden, kost dat circa €50 euro per nest. Uiteraard verschilt dat tarief per bestrijder. Je betaalt dan wel wat, maar weet dan zeker dat de wespen veilig worden verwijderd en je zelf niet gestoken wordt. Het is daarom zeer aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan met wespen. Als er voldoende steken in je lichaam worden gedaan, kun je er zelfs aan komen te overlijden.

Daarom is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met lokale bedrijven in je regio. Het aanbod kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je dus besparen op de kosten. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook:

> Wespen bestrijden
> Kosten
> Poeder
> Wespen verjagen
> Wespennest
> Wespennest verwijderen
> Zelf wespen bestrijden
> Gevaren wespennest
> Wespenoverlast
> Wat je niet moet doen!
> Offertes