Limonadewespen

In de zomer kun je last krijgen van wespenoverlast. De insecten willen graag meegenieten van alle zoetigheden die je op tafel hebt gezet. Een rondvliegende wesp kan voor behoorlijk wat irritatie zorgen. Sommige mensen ervaren zelfs angst en paniek wanneer er een wesp in de buurt is. Verschillende soorten wespen zijn hier schuldig aan. Waarschijnlijk heb je het meeste te maken met de zogeheten limonadewespen.

Herken de limonadewesp

Limonadewespen zijn anders dan gewone wespen. Een overeenkomst met de standaard wesp is wel dat ze allebei van zoetigheid houden. De limonadewesp spant echter de kroon. Zodra je in de zomer een glas ranja of appelsap op tafel zet, is het raak. Zoals de naam al doet vermoeden, is de limonadewesp namelijk dol op zoete drankjes. Deze wespensoort kun je gemakkelijk herkennen aan de gele en zwarte strepen op hun achterlijf. Ook hebben ze een sterk ingesnoerde borststuk dat doorloopt naar het achterlijf, hetgeen ook wel een ‘wespentaille’ wordt genoemd. Daarnaast hebben ze grote en langwerpige ogen aan de zijkant en ogen aan de bovenzijde. De vele ogen zorgen ervoor dat de limonadewesp de hele situatie goed kan overzien.

Beperk wespenoverlast

Het kan een hele strijd zijn om de overlast van limonadewespen te beperken. De insecten geven namelijk niet snel op wanneer er zoetigheden in de buurt zijn. Bovendien zijn het er ontzettend veel. Om bezoek van de limonadewesp te voorkomen kun je het beste zoet eten op tafel zo veel mogelijk vermijden. Of drink desnoods jouw frisdrank met een rietje. Zo komen zoete geuren namelijk minder vrij.

Toch gestoken door de limonadewesp

Desondanks kan het gebeuren dat je toch geprikt wordt. Een steek van een wesp kan vrij pijnlijk zijn. Om de zwelling af te doen nemen kun je het beste direct beginnen met koelen. Daarnaast helpt het vaak om een pijnverzachtende crème op de gestoken plek te smeren.

Wespen verwijderen? De kosten?

Het is verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met bedrijven in je regio. Het aanbod kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je dus besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk

> Wespen bestrijden
> Kosten
> Wespen verjagen
> Wespennest
> Zelf wespen bestrijden
> Gevaren wespennest
> Wespenoverlast
> Wat je niet moet doen!
> Offertes