Kosten

Het bestrijden van wespen kan op twee manieren. Je kunt het zelf doen of je kunt het laten doen.

Hoe kun je zelf wespen bestrijden?

Wanneer je zelf wespen gaat bestrijden, is het belangrijk dat je zorgt dat je zelf niet wordt gestoken. Een steek van een wesp kan vervelend zijn, sommige mensen kunnen er (soms zelfs zonder dat ze dat zelf weten) allergisch voor zijn, maar daar stopt het wel. Wanneer je echter heel veel steken te verduren krijgt, kun je er zelfs dood aan gaan. Er zijn sterfgevallen bekend waarbij de doodsoorzaak te vinden was in de twintig wespensteken die de persoon te verduren kreeg.

Zorg daarom voor een goede bescherming en een goed bestrijdingsmiddel zodat je zo min mogelijk bloot wordt gesteld aan de wespen en ze zo snel mogelijk verdwenen zijn. Bovendien doe je er goed aan om te zorgen dat je in geval van nood kunt vluchten als er wespen achter je aan komen. Ook is het belangrijk om te zorgen dat eventuele kijkers op grote afstand blijven; vooral kleine kinderen kunnen erg vatbaar zijn voor wespensteken. Maar hoeveel voorzorgsmaatregelen je ook neemt, wespen blijven gevaarlijke en onbetrouwbare beesten. Overweeg daarom of je niet beter de wespen door een expert kunt laten verwijderen.

Wat kost het om wespen te laten weghalen?

Als je een bestrijder de wespen wilt laten verwijderen, betaal je hiervoor gemiddeld zo een €75 euro per wespennest. Je bent dan van al het gedoe af en hoeft zelf niet te knoeien met gif en beschermende kleding. Je weet dan zeker dat de wespen effectief worden verwijderd. Daarom is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met lokale bedrijven uit de regio. Het aanbod en de prijzen kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je dus besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Wespen bestrijden
> Poeder
> Wespen verjagen
> Wespennest
> Wespennest verwijderen
> Zelf bestrijden
> Gevaren
> Offertes