Hoornaar

Wespen kunnen nogal verschillen in grootte. Zo zijn mannetjessoorten doorgaans groter dan vrouwen en kunnen koninginnen wel 40 mm groot worden. De hoornaar spant echter de kroon wat betreft de grootte van een wesp. Schrik vooral niet wanneer er een hoornaar van ruim 4 centimeter voorbij vliegt. Deze wespensoort heeft in tegenstelling tot de gewone wesp namelijk weinig kwaads in zich.

De hoornaar houdt van zomerse temperaturen

Een hoornaar is te herkennen aan zijn grootte en zwart-gele met bruine kleur. Ook heeft het de welbekende wespentaille, waarbij het eerste en tweede gedeelte van het lijf sterk ingesnoerd is. Daarnaast heeft de hoornaar een bruine kop, en een zwart-geel achterlijf. Een vrij opvallend insect dus, die je op een zomerdag eigenlijk niet kunt missen. De hoornaars komen vooral in de zomer tevoorschijn. In de winter en met temperaturen onder het vriespunt sterven ze namelijk snel.

Insecten opruimer

Het nest van een hoornaar kun je meestal bovengronds vinden, op plekken waar het niet al te vochtig is. Vanaf daar zoeken ze meestal naar andere insecten als prooi. Door zijn grootte is de hoornaar zelfs in staat om een bij aan te vallen. Ook rupsen en spinnen behoren tot hun favoriete maal. Daarnaast zorgen hoornaars ervoor dat allerlei dode insecten worden opgeruimd. Ze zuigen zowel levende als dode insecten als het ware weg. Het is dus erg handig om dit insect ergens in jouw tuin te hebben zitten.

Sociale wesp

Wees vooral niet bang als je een hoornaar tegenkomt. Ze zijn namelijk vooral geïnteresseerd in andere insecten, en niet in mensen. Ook komen ze minder snel op allerlei zoetigheden af. Deze taak is vooral voorbehouden aan de gewone wesp en limonadewespen. De hoornaar is een sociale wesp en leeft in een groep. Een mannetjes hoornaar plant zich vervolgens voort met een van de vrouwtjes in de groep.

Wespen verwijderen? Wat kost het?

Als je een wespennest wil laten bestrijden, kost dat circa €50 euro per nest. Uiteraard verschilt dat tarief per bestrijder. Je betaalt dan wel wat, maar weet dan zeker dat de wespen veilig worden verwijderd en je zelf niet gestoken wordt. Het is daarom zeer aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan met wespen. Als er voldoende steken in je lichaam worden gedaan, kun je er zelfs aan komen te overlijden.

Daarom is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met bedrijven in je regio. Het aanbod kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je dus besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Zie ook:

> Wespen bestrijden
> Kosten
> Poeder
> Wespen verjagen
> Wespennest
> Wespennest verwijderen
> Zelf wespen bestrijden
> Gevaren wespennest
> Wespenoverlast
> Wat je niet moet doen!
> Offertes