Hommels

In de zomer vliegen hommels en bijen je regelmatig om de oren. Het gezoem kan voor sommigen misschien vervelend zijn, maar verder ondervind je weinig hinder van deze insecten. Beide insecten verzamelen voornamelijk nectar en stuifmeel van planten. Toch zijn hommels in bepaalde opzichten ook anders dan bijen. Zo zijn ze vrij groot en van alle insecten misschien wel het meest harige.

Het nut van de hommel

Hommels laten zich meestal zien aan het begin van de lente in Nederland, zo rond maart of april. Door de betere temperaturen durven de hommels zich weer buiten te vertonen. Het hele zomerseizoen verblijven ze in grote nesten waar ongeveer 200 tot 250 hommels leven. Het is aan te raden om de nesten van hommels met rust te laten. Dit insect is namelijk een beschermde diersoort in Nederland. Omdat hommels bloemen bestuiven en honing produceren hebben ze namelijk een belangrijke functie in de productie van voedsel voor de mens. Soms worden de insecten zelfs gekweekt voor het bestuiven van tomaten en paprika’s.

De hardwerkende hommel

Hommels houden het ongeveer 14 weken uit en leven dus niet lang. Kleine hommels, ook wel werksters genoemd, spelen een cruciale rol bij de productie hiervan. Het nest verdwijnt namelijk wanneer alle jonge werksters het hebben verlaten. Daarna is er niemand meer om bijvoorbeeld de productie van honing op gang te houden. Het korte leven van een hommel bestaat dan ook uit het heen en weer vliegen tussen het nest en bloemen.

Voorzichtig een hommel nest verplaatsen

De locatie van het nest verschilt. Meestal leven de volken in een gat of halte. Het nest kun je overigens eenvoudig verplaatsen. Hou er overigens wel rekening mee dat de hommels gedesoriënteerd kunnen raken door de verplaatsing. Het is zodoende aan te raden om het nest maximaal 50 centimeter te plaatsen.

Wespen verwijderen? Wat kost het?

Als je een wespennest wil laten bestrijden, kost dat circa €50 euro per nest. Uiteraard verschilt dat tarief per bestrijder. Je betaalt dan wel wat, maar weet dan zeker dat de wespen veilig worden verwijderd en je zelf niet gestoken wordt. Het is daarom zeer aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan met wespen. Als er voldoende steken in je lichaam worden gedaan, kun je er zelfs aan komen te overlijden.

Daarom is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met bedrijven in je regio. Het aanbod kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je dus besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Bekijk ook:

> Wespenbestrijding
> Kosten
> Wespennest
> Nesten verwijderen
> Zelf wespen bestrijden
> Gevaren wespennest
> Wat je vooral niet moet doen
> Offertes