Gevaren wespennest

Wespen kunnen heel erg vervelend zijn als je lekker buiten wilt zitten, maar ook als er een nest vlak bij je huis aanwezig is en ze hinderlijk rondvliegen.

Wat zijn de gevaren van wespennesten?

Wespen kunnen heel gemeen steken en deze steken kunnen, ook als je niet allergisch bent voor wespensteken, heel erg vervelend jeuken en dikke bulten veroorzaken. Zeker wanneer wespen zich aangevallen voelen zullen ze steken en als je te dicht bij een wespennest komt kunnen de wespen je massaal aanvallen. Merk op dat mensen kunnen komen te overlijden als ze door veel wespen worden gestoken. Laat je dus niet verleiden en blijf goed uit de buurt! In een wespennest kunnen duizenden wespen wonen, en het is dan ook zeer aan te raden om wespennesten in de buurt van huizen te verwijderen of te laten verwijderen door een vakman.

Hoe kom je van een wespennest af?

Je kunt een wespennest zelf verwijderen, maar dankzij de grote gevaren is het aan te bevelen om dit aan een expert over te laten. Op die manier betaal je wel enkele tientjes, maar dan weet je zeker dat de wespen snel en effectief worden verwijderd, zonder dat je kans hebt om zelf gestoken te worden. Wanneer je de wespen toch zelf wilt verwijderen, koop dan wespenpoeder en breng dit terwijl je heel goed bent ingepakt ’s avonds aan bij het nest. De wespen zijn in de avond immers rustig en daarom het eenvoudigste uit te roeien.

Wat kost het om wespen te laten weghalen?

Als je een wespennest wilt laten bestrijden, kost dat circa €50 euro per nest. Uiteraard verschilt dat tarief per bestrijder. Je betaalt dan wel wat, maar weet dan zeker dat de wespen veilig worden verwijderd en je zelf niet gestoken wordt. Het is daarom zeer aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan met wespen. Als er voldoende steken in je lichaam worden gedaan, kun je er zelfs aan komen te overlijden. Daarom is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met bedrijven in je regio. Het aanbod kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En bespaar je op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.