Elektrische vliegenlamp?

Rondvliegende wespen kunnen ontzettend vervelend zijn. Op een zomerdag komen de insecten maar al te graag op jouw eten af. Met een elektrische vliegenlamp voor wespen reken je dus voorgoed af met deze stoorzenders. De gemakkelijk te hanteren vliegenlamp zorgt ervoor dat wespenoverlast voorgoed verleden tijd is.

Elektrische vliegenlamp voor wespen

Een elektrische vliegenlamp is multifunctioneel. Je kunt er namelijk allerlei insecten mee uitschakelen, zowel vliegen als wespen. Een vliegenlamp voor wespen wordt meestal gebruikt als er sprake is van overlast. Je zou dit van te voren al kunnen voorkomen door zo weinig mogelijk zoetigheden op tafel te plaatsen. Deze zoete geuren trekken namelijk de wespen aan. Ook is het verstandig om horren te plaatsen, zodat wespen niet je huis binnenvliegen. Ondanks alle maatregelen kan het gebeuren dat je alsnog last hebt van deze insecten. In dat geval is het tijd om de elektrische vliegenlamp te gebruiken.

Verschillende soorten lampen

Bij de aanschaf van een elektrische vliegenlamp heb je de keuze uit verschillende soorten. Zo is een kleefplaat met UV-lampen tegenwoordig bijzonder populair. Insecten zoals vliegen en wespen komen af op het licht. Vervolgens blijven de ongewenste bezoekers plakken op de plaat. Of gebruik de zogeheten incapsulatietechniek. Dit is een relatief nieuwe manier om wespen aan te pakken. Dit is een soort klevende folie dat zichzelf af en toe oprolt. Het is zeer hygiƫnisch omdat er op die manier nooit vliegende insecten te zien zijn.

Bereik het beste resultaat

Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen, is het aan te raden om rekening te houden met een aantal factoren. Zo dien je de elektrische vliegenlamp voor wespen strategisch te plaatsen. Zet de lamp ergens neer waar veel insecten rondvliegen. Ook dienen de lampen en de lijmplaat een goede afstand tot elkaar te hebben. Op deze manier vang je namelijk de meeste insecten.