Bijen

Niet alleen mensen en dieren gaan in de zomer graag naar buiten. Bij mooie temperaturen krioelt het in jouw tuin waarschijnlijk van de insecten. Een van de meest bekende insecten is de bij. Bijen komen jou in tegenstelling tot de wesp meestal geen gezelschap houden. Liever gaan ze op zoek naar bloemen en planten, voor nectar en stuifmeel.

Onmisbaar voor de natuur

Bijen zijn een onmisbaar onderdeel van de natuur. Ze bestuiven namelijk planten, die weer belangrijk zijn voor een groot deel van de menselijke voedselproductie. Sterker nog, de rol van bijen in de menselijke voedselketen is ongeveer 30%. Wees dus blij wanneer je een bij tegenkomt in de tuin. Een bij herken je doorgaans aan de zwart-gele kleur en vliesachtige vleugels. Ook het gebrom van bijen klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren.

Ontelbaar veel bijen wereldwijd

Het aantal bijensoorten is ontelbaar. Waarschijnlijk zijn het er wereldwijd ongeveer 20.000, al zijn nog lang niet alle soorten ontdekt. Bijen komen overal ter wereld voor, maar laten door de extreme kou Antarctica links liggen. De bijensoorten onderling verschillen ook van elkaar. Zo zijn er sociale bijen, die het liefst met elkaar in een groep leven. Ook zijn er bijensoorten die als ‘solitair’ worden beschouwd, en zich het liefst zelf redden.

Aan het werk in de honingkorf

Bijen tref je meestal met duizenden tegelijk in een honingkorf. Deze zoetigheid is namelijk het favoriete maal van de bij. Een honingkorf laat goed zien dat elke bij een eigen taak heeft. Zo zorgen honingbijen ervoor dat van nectar honing wordt gemaakt. Daarbij wordt gewerkt in drie stappen. Eerst wordt de nectar opgeslagen in een honingzak en vervolgens verwerkt tot honing. De derde stap is het opslaan van de honing in de korf. Bijen zijn dus intelligente insecten die een bijzonder takenpakket op zich kunnen nemen.

Wespen verwijderen? Wat kost het?

Als je een wespennest wil laten bestrijden, kost dat circa €50 euro per nest. Uiteraard verschilt dat tarief per bestrijder. Je betaalt dan wel wat, maar weet dan zeker dat de wespen veilig worden verwijderd en je zelf niet gestoken wordt. Het is daarom zeer aan te raden om niet zelf aan de slag te gaan met wespen. Als er voldoende steken in je lichaam worden gedaan, kun je er zelfs aan komen te overlijden.

Daarom is het verstandig om een ongediertebestrijder in te schakelen. Door gebruik te maken van onze offerte service is het mogelijk om snel in contact te komen met bedrijven in je regio. Het aanbod kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed beeld van de markt te krijgen. En kun je dus besparen op de kosten die je moet maken. Ga naar pagina vrijblijvend advies.

Zie:

> Wespen bestrijden
> Kosten
> Wespen verjagen
> Wespennest
> Gevaren wespennest
> Wespenoverlast
> Wat je niet moet doen!
> Offertes